Mooie herinneringen maken

Casa La Farfalla is een heerlijk familiehuis met eigen zwembad in het hartje van Le Marche, ook wel het nieuwe Toscane genoemd. We nodigen u graag uit om mee te genieten van al het moois dat het huis en haar omgeving u te bieden heeft!

Benvenuti!

Dit is de website van ons vakantiehuis in Italië. We hebben haar “Casa La Farfalla” genoemd. Niet in de laatste plaats met een knipoog naar de vlinderpasta, afkomstig uit dit heerlijke land.

Meer dan twaalf jaar geleden kochten we dit landgoed in het hartje van Le Marche. We vielen voor het prachtige uitzicht. In welke kamer je ook staat, als je door het raam naar buiten kijkt, lijkt het alsof je een geschilderd landschap ziet.

Sindsdien maken we hier ieder jaar mooie herinneringen samen met ons gezin, toen nog in de luiers en ondertussen met pubers, familie en vrienden. Soms voor een weekend, soms voor een midweek, of een langere vakantie. We genieten van het huis, de omgeving en alles wat het Italiaanse leven ons leert, zoveel we kunnen.

Samen met de locals

Maar we zijn er te weinig, het is er te groot en ook te fijn om niet ook met anderen te willen delen. Dat is de reden dat we het huis sinds een paar jaar ook verhuren.
Dat kunnen we alleen doen dankzij de liefdevolle zorg van de familie Angelini die het huis en onze gasten goed verzorgen als we er zelf niet zijn. Gloriana is onze Italiaanse mama die het huis onder haar hoede heeft, de tuin onderhoudt Ventorino en het land, dat doen ze samen. (Het is werkelijk een genot om Gloriana te bewonderen op haar tractor!). Schoonzoon Daniel (hij is dus getrouwd) zorgt ervoor dat het zwembad er netjes voor u bij ligt. En Nonna Rosa, de liefste van allemaal, stellen we in onze foto galerij graag aan u voor.

Het landgoed

Bij het huis vind je 12 hectare grond, met meer dan 100 olijfbomen, een wijn- en fruitgaard. Door samenwerking met een bekroonde wijnboer uit de regio, de gebroeders Spinelli met Simone aan het hoofd, produceren we jaarlijks ongeveer 8.000 liter rode- en witte wijn en 250 liter eerste persing hoogwaardige olijfolie. Mocht u zin krijgen, natuurlijk kunt u bij ons het een en ander proeven. Kijk ook op: www.tenutaspinelli.com

Verder vind je op het landgoed een appel- en fruitboomgaard en flink wat notenbomen en rozemarijnstruiken. En als u tijdens een wandeling over het landgoed de bosrand opzoekt, wees dan niet verrast als u een hert of wild zwijn ontdekt.

Wellicht kunt u nu al een klein beetje onze liefde voor het huis, het land, maar vooral voor de lieve Italiaanse mensen om ons heen, begrijpen? We laten het u maar wat graag zelf ervaren!

Benvenuto a tutti!

Bereikbaarheid

Casa La Farfalla is zeer goed te bereiken. Met Ryanair vanaf Eindhoven Airport naar Pescara (nog geen uur van de villa) en vanaf de luchthavens van Düsseldorf Weeze en Brussel Charleroi naar Ancona (op nog geen uur van de villa). De haven van Ancona ligt ook op een klein uur rijden van de Casa, dus een combinatie met een boot/zeilvakantie is zeer goed mogelijk. Met de auto vanuit Nederland is het 1.400 km rijden.