Heel Italië in één regio!

Le Marche, heel Italië in één regio. Dat de Financial Times en de New York Times de Marken de naam "The Tuscany of the Future" toedichten is een teken aan de wand. "Je vindt hier alles wat Italië te bieden heeft: de typische glooiing van Toscane en Umbrië, de hogere ruggen van de Apennijnen, de Adriatische zee op twintig kilometer en enkele mooie kunststeden. "Tutta l Italia in una regione", zoals de Italianen het zeggen, "heel Italië in één regio".

Ook in het Italië Magazine werd Le Marche onlangs beschreven; een citaat uit het artikel van Giovanni Allevi: Marche, het geheim van Italië.

“Tussen de Apennijnen en de Adriatische kust ligt een zee aan prachtige heuvels met op de toppen eeuwenoude stadjes, goed beschermd door solide ringmuren, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Er zijn maar weinig plekken die zo adembenemend mooi zijn als de Marken. Een reis door deze regio zorgt voor prettige verrassingen, unieke ontdekkingen en een scala aan mogelijkheden. Wat u ook zoekt, u vindt het hier. Panoramische wegen langs heuvels vol olijfgaarden, zonnebloemen en lavendel. In een gebied van slechts enkele kilometers groot gaat u van de bergen naar de zee door een binnenland met landschappen in vele kleuren en talrijke kleine stadjes die in hun oude luister zijn hersteld: een gebied waar de sporen van duizenden jaren geschiedenis nog overal zichtbaar zijn. Dit zijn de Marken, het beste van Italië bij elkaar.”

En hierbij nog een stukje, geschreven op een wijze zoals alleen een echte Italiaan dat kan:

“Passie, harmonie, gevoeligheid. De expressie van een gul gebied in een concert van kleuren, geluiden en smaken. Een short break, een vakantie, een onvergetelijke ervaring. De zachte klanken van de zee, de verrukking van de majestueuze bergen, de adembenemende schoonheid van oude vestigingsstadjes en onneembare burchten. Kom tot rust door de zachte kleuren van het platteland. Een unieke regio, net als haar inwoners gezegend met het talent om te genieten“.

Benieuwd naar deze rijke historie van Le Marche?

Boek nu

De ligging van Casa La Farfalla: directe omgeving

De vakantievilla Casa La Farfalla zelf ligt in de heuvels precies tussen het middeleeuwse dorpje Offida en vestigingsstadje Castignano in. Wanneer je rondom het huis loopt, kan je in de verte interessante dorpjes zien liggen: Castignano met haar mooie middeleeuwse stadsmuur, Ripratransone, bekend van haar olijven en olijfolie, Cossignano en Appignano del Tronto. Wanneer het donker is, zijn deze dorpjes prachtig verlicht en levert dat bij heldere hemel een bijna sprookjesachtig uitzicht op.

Offida met haar bijzondere kerk en kelders
De bezienswaardige stad Ascoli Piceno met haar diverse musea en gotische bouwwerken
Het oude centrum (‘cita alta’) van Grottamare
Het middeleeuwse centrum van Popoli
De levendige badplaats met langgerekte boulevard van San Benedetto del Tronto
De stad en zeehaven van Ancona
Het kristalheldere meer: Lago di Pilato, een wandelbestemming voor velen en gelegen in het mooie Nationale Park Sibillin

Bereikbaarheid

Casa La Farfalla is zeer goed te bereiken. Met Ryanair vanaf Eindhoven Airport naar Pescara (nog geen uur van de villa) en vanaf de luchthavens van Düsseldorf Weeze en Brussel Charleroi naar Ancona (op nog geen uur van de villa). De haven van Ancona ligt ook op een klein uur rijden van de Casa, dus een combinatie met een boot/zeilvakantie is zeer goed mogelijk. Met de auto vanuit Nederland is het 1.400 km rijden.