Prachtig uitzicht met

toegang tot druiven & olijven

De (familie)villa staat op een landgoed met een eigen wijn- en olijfgaard. Door samenwerking met de (bekroonde) Familie Spinelli produceren we jaarlijks 14.000 liter rode- en witte wijn plus ongeveer 250 liter (eerste persing) hoogwaardige olijfolie. Natuurlijk kunt u direct na aankomst het een en ander proeven! De Falerio, Rosso Piceno, Montepulciano, Verdicchio, maar de Pecorino druif is onze persoonlijke favoriet!

De wijn- en olijfgaard

Italianen, in ieder geval die in Le Marche wonen, houden oprecht van hun land. En dan bedoelen we hier letterlijk land, als in de zin van hun grond, de aarde en alles wat het haar bewoners biedt. Ze leven ervan en ervoor. Iedere dag opnieuw. Wij hebben dat als familie langzaam leren begrijpen en ervaren het nu zelf ook.

Werken op “la campagna” is fysiek zwaar, maar tegelijkertijd rustgevend en het verbindt mensen. De gesprekken, de stilte, het samen zingen, lief en leed delen.  De pluk heeft een geluid. Daar kan geen therapeut tegenop. Het is ook niet voor niets dat ‘Nonna’ Rosa, bijna negentig jaar oud, nog steeds op het land te vinden is. Wil je het graag zelf eens ervaren? De wijnoogst vindt eind september plaats, de olijven worden een maand later geplukt. Alleen proeven kan natuurlijk ook.

We nodigen je graag uit voor “La Vedemmia” of een bezoek aan de wijnkelder van Simone Spinelli zelf, onze buurman! Ben je geïnteresseerd, laat het ons even weten!